Review

Boganmeldelse – Hvis vi får hinanden til sidst

Titel: Hvis vi får hinanden til sidst

Forfatter: Katya Dalsgaard

Forlag: Lindbak + Lindbak

Bedømmelse

Rating: 4.5 out of 5.

Denne bog er tilsendt af forlaget som et anmeldereksemplar. Min anmeldelse er ikke påvirket af dette og mine ord og meninger er 100 % mine egne.


Olivia er okay. Hun er okay med sin fars forfremmelse, og med at flytte til den søvnige provinsby Bellishøj, og mest af alt med, at hun ikke er noget særligt.
Men så møder hun ham.

Link er ligeglad. Han er ligeglad med menneskene i Bellishøj, og med sin far, der lever på bodegaen, og mest af alt med, at han ikke har nogen fremtid.
Men så møder han hende.

(Goodreads)


Til at starte med er jeg nødt til at sige GODT GÅET KATYA! Jeg kender hende faktisk bedre som Abstrusbooks på Wattpad, hvor denne bog oprindelig startede ud (under titlen, Se Mig). Og jeg må indrømme at jeg ikke har læst Wattpad udgaven, men jeg tog lige et smugkig på slutningen og allerede der kan jeg se store forskelle, så måske på et tidspunkt vil jeg gå i kast med originalen. Men nu fokuserer vi på den fysiske udgave.

BOGEN

Bogen, som faktisk er ret stor, var hurtig at læse fordi fortællingen i sig selv var medrivende og interessant nok til at jeg bare lige skulle have et kapitel mere..

Jeg må dog sige at til at starte med havde jeg lidt en følelse af at læse en blanding af Twilight og After. Især ligheder med Twilight blev jeg opmærksom på (bortset fra vampyrerne selvfølgelig). Du ved, pige starter på skole og er straks opmærksom på den lidt mystiske og interessante fyr som ingen af de andre kender ret godt, den enlige far, som er politimand, og selvfølgelig den altopslugende kærlighed (som også er at finde i After).

Men til trods for lighederne så er Hvis vi får hinanden til sidst sin helt egen historie og en god en af slagsen. Den omhandler det at blive voksen og at finde sin plads og identitet i livet. Den handler om den første store kærlighed på både godt og ondt og selv slutningen giver et realistisk syn på hvad der vil ske i en sådan situation. Hele historien føltes virkelighedstro, og det vil være en bog som jeg vil anbefale til min 17 årige kusine samt andre unge at læse. For den sugarcoater ikke livets op og nedture og det er altid forfriskende at læse.

KARAKTERERNE

Olivia som vores ene hovedperson er en karakter som de fleste læsere nok kan genkende sig selv i. Hun har den universale ny-pige-uden-venner-og-ser-sig-selv-som-værende-almindelig-og-ret-uinteressant og det er af en eller anden grund de typer især jeg selv bliver tiltrukket af at læse om. Hun er en person jeg kan forholde mig til. Hun gennemgår en stor udvikling gennem bogen som person og træffer modne valg til trods for hendes unge alder. Ikke at sige at hun ikke også træffer dumme teenage valg for jov, det gør hun, men der skal vel være en slags balance.

Jeg er vild med Olivias far og deres forhold i hele taget er virkelig realistisk og jeg kunne godt lide at læse om deres samspil og måden de agerede på når de var sammen. Det er altid en rar veksling at læse en bog hvor forældrene rent faktisk er til stede og har en rolle at spille i historien.

Link, Linkoln, er vores “typiske” bad-boy, men som med de fleste af disse typer så ligger der meget til grund for dette, hvis der bare bliver gravet lidt ned under den hårde facade. Han er som et løg, der skal skrælles et lag af gangen for at få det hele med. Ligesom Olivia gennemgår Link også en udvikling som person, en udvikling som også har sine bump på vejen, realistiske bump, der alt sammen er med til at gøre ham til den person han er til sidst.

Resten af slænget er en broget en af slagsen, men de passer sammen og deres tilstedeværelse giver mening og reaktionerne på hvad der sker gennem bogen er igen troværdige og jeg havde personligt lyst til at vide mere om dem og lære dem bedre at kende. Især Vigga og Johannes ville være interessante at komme længere ind under huden på.

TIL SLUT

Alt i alt er dette en fremragende bog med et vigtigt budskab om ikke at fortvivle, hvis du ikke lige har fundet ud af hvem du er eller hvor du hører til – for du er ikke alene. Din identitet skal nok finde dig.

Hvis vi får hinanden til sidst er en vigtig spiller på det unge læsermarked og jeg vil varmt anbefale den til alle, der godt kan lide at læse om ungdommen og alle dens glæder og problemer.

Endnu en gang tak til forlaget for bogen.

One thought on “Boganmeldelse – Hvis vi får hinanden til sidst

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s