Review

Boganmeldelse – Kloens Klippe

img_2990

Titel: Kloens Klippe

Serie: Øglejægerne #1

Forfatter: Camilla Wandahl

Forlag: Gyldendal

Bedømmelse:
4 stars

Jeg modtog denne bog som et anmeldereksemplar fra forlaget. Mine ord og holdninger i denne anmeldelse er 100% mine egne.


Bogen følger den unge mandlige hovedkarakter Ærild på planeten Nærv, hvor befolkningen er hybrider mellem øgler og mennesker.

Planeten er truet af parasitter – en intelligent organisme, der har brug for menneskelignende værtskroppe for at kunne formere og udvikle sig. Ærilds lillesøster bliver taget af parasitterne, og han sværger hævn og hvirvles ind i en kamp for frihed.

Det er en kamp på liv og død, og undervejs sendes Ærild og andre unge ud for at tæmme flyveøgler og bestå den afgørende prøve, der kvalificerer jægerne til Astrovåbnet.

De unge drager til Kloens Klippe. Undervejs må de kæmpe mod både vilde dyr og barsk natur.
Ærild opdager, at han ikke kan stole på nogen – ikke engang sig selv, og han må finde ud af, hvem han er, og hvad han står for, hvis han skal redde sit folk fra udslettelse.
(Goodreads)


Perfekt til fans af fantasy og sci-fi.

Jeg blev draget ind i historien. Ført ud i rummet og hen til planeten Nærv.

I starten følte jeg lidt at jeg læste en historie, som var meget inspireret af Avatar (James Cameron filmen, ikke tegneserien). Ikke at der som sådan var et problem med det og den blev også mere og mere afvigende, men lige det med en anden planet og at skulle finde sin øgle føltes meget som når Na’Vi folket skulle tæmme deres drager. Men på trods af det er der stadig gode, originale elementer i bogen, som gør den frisk og spændende.

Bogen holdte fast i mig til sidste side og da jeg var færdig sad jeg i et øjeblik og var ærgerlig over at den næste bog i serien ikke er udkommet endnu.

Hvis jeg skulle beskrive Kloens Klippe med 3 ord ville det være:

Fængende
Actionpacked
Drabelig

Den var spændende og jeg prøvede at gennemskue, hvad der ville ske, men jeg blev konstant overrasket. Jeg var nysgerrig hele vejen igennem og med det høje tempo var der ikke et stille øjeblik og det var jeg vild med. Bogen holdt mig fanget og interesseret og jeg sad nærmest og trippede mod enden fordi, hvad foregik der egentlig?! Hvordan ville den ende?

Den formåede at lave et super fedt set-up til de resterende bøger i serien som jeg glæder mig til at læse. 

Hovedpersonen, Ærild, er ligeså udvidende som læseren, men sammen bliver vi klogere på hans fortid og hans familie og hvem han i virkeligheden er. De twist der er om Ærild er super gode og var for mig ikke til at gætte. Han gennemgår en udvikling som karakter, hvor han starter ud med at være en regelrytter for at sige det pænt, men gennem hans oplevelser bliver han klogere og lærer at lytte mere til sig selv og regelrytteren bliver lagt på hylden.

Andre nævneværdige karakterer er Ærilds fætter Seir, pigen Zira og Ærilds lillesøster Kiwa. Især Seir som var en karakter jeg ikke helt kunne blive klog på. Var han en del af oprørsgruppen eller en ligeså stor regelrytter som Ærild? Svaret får du, hvis du læser bogen, som jeg vil råde dig til at gøre. Fordi det er en rigtig god bog!

Jeg kan varmt anbefale Øglejægerne til læsere som er fans af fantasy og sci-fi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s