Review

Boganmeldelse: Undergrundens mysterier

Titel: Undergrundens mysterier

Serie: Forbandelsen over Laitana #2

Forfatter: Sissel Moody

Forlag: Forlaget Klippe

Bedømmelse:
3 stars

Denne bog blev sendt til mig af forlaget som anmeldereksemplar, så tusind tak til Sissel Moody og Forlaget Klippe. Min bedømmelse af bogen er 100% min egen og min holdning er ikke påvirket af dette.


Tror du på Magi?
Tror du på sammenhold?
Tror du på, at vi sammen kan vinde over den mørke magi?

Jeg, Linea, er frelseren, og jeg tror på det.

Laitana er mørkere end nogensinde før. Et uvejr ødelægger og bringer dødelige konsekvenser med sig. Exma holder sig skjult. Soldater spreder frygt i Søbyen. Flere indbyggere er stadig forsvundet. Der er noget på vej. Vi kan alle mærke det.

En ny magisk sten fra Undergrunden er vores eneste chance for at bryde forbandelsen. Men ingen ved, hvor Undergrundens indgang er placeret, og det eneste kort dertil er forsvundet. Vi må stå sammen og kæmpe. Frelseren alene er ikke længere nok.
(Goodreads)


Først må jeg lige udtrykke min begejstring for omslaget på disse bøger – de er sgu bare flotte!

Vi er tilbage i Laitana.

Eller. Det er vi ikke helt. Vi er nødt til lige at vende tingene nede på jorden først, som føles lidt langtrukken når vi bare går og venter på at Linea bliver hentet tilbage til Laitana.

Linea har savnet sine venner og går bare lidt og triller tommelfingre nede på jorden mens hun venter på at komme tilbage. Og det kan jeg godt forstå. Havde det været mig, som pludselig befandt mig i en helt anden verden og kæmpet mod en ond hersker for så at blive sendt tilbage til jorden og mit almindelige liv.. ja så havde jeg nok også været lidt som Linea.

Men så møder hun sin nye nabo, Mikael og et muligt venskab begynder at opstå, men han er måske ikke lige hvem hun tror han er. Men bare det at hun kan etablere et venskab udenfor Laitana viser lidt om hvordan hun er blevet mere moden efter sit første eventyr.

Ligesom i den første bog så ser vi en stor udvikling i hovedpersonen Lineas karakter. Hun går fra at være medløber til en leder og det klæder hende. Hun har brug for at påtage sig en leder rolle når hun skal stå sin prøve som frelseren. Kærlighed er også en vigtig faktor i Lineas udvikling. Nuga og Linea erkender endelig deres følelser og jeg krydser fingrer for at det holder, men det vil være noget af et langdistance forhold de vil have, så jeg er spændt på, hvordan det kommer til at udvikle sig.

Men trods sin udvikling er Linea stadig ret naiv, og vil gerne se det gode i de folk hun møder, og jeg føler at hun er lidt for hurtig til at tro på hvad folk fortæller hende. Men det er et bevis på en menneskelig fejl og det håber jeg at hun lærer af.

Selvom historien er god så led den, ligesom forgangeren, af at den kun var skrevet som beskrivende. Hele bogen, og vi snakker +500 sider, hvor nok 90% er “tell it” og 10% er “show it”. Det kan være det bare er mig, som er vant til at læse mere flydende sprog hvor show it fylder mest, som gør at jeg lægger mere mærke til andre skriveformer (eller fordi den er rettet mod yngre læsere). Jeg vil gerne mere ind i Lineas tanker og følelser. At komme dybere ind under huden på både Linea og de andre, så vi får analyseret mere på deres tanker og det de oplever.

Der sker meget i bogen og med sine +500 sider kan den virke lang, især fordi, at der til tider føles lidt som om at der bare blive bygget ovenpå uden at historien skrider fremad. Men tag ikke fejl – der sker skam mange spændende ting på deres farefulde færd, hvor selv jeg blev overrasket.

Der foregår dog også en masse som vi egentlig ikke behøver at vide gentagne gange (måltider bl.a.), men på trods af sin længde så er bogen forholdsvist hurtigt læst, og det er især på grund af sproget. Sproget er stadig nemt at læse og henvender sig især også til et yngre publikum (nok fra 10-11 års alderen, hvilket måske er derfor jeg har lidt svært ved at leve mig ind i den). Men for unge fantasy læsere er dette en rigtig god serie at starte med.

Alt i alt var det en fin fortsættelse og den lægger op til den helt store finale. Jeg ser frem til bog 3 for at se hvad der kommer til at ske med Linea og resten af slænget, og hvordan det hele kommer til at ende.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s